Receptas 4/ 8 žmonėms
Reikės: 500 g abrikosų (perskirtų per pusę), 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos, 3 valg.š. smulkintų migdolų, 1 valg.š. kristalinio cukraus, 1 trynys tešlos patepimui, ½ pakelio citrinos žievelių, 1 virta trinta vanilės ankštis, 1 arbat.š. maltų anyžių sėklų, nemaltų anyžių dekorui.
Abrikosų padažui (galima naudoti gatavą abrikosų džemą, padažą): 200 g smulkintų abrikosų, 40 g cukraus, 4 valg š. vandens, 10 g abrikosų likerio.
Įdaras: išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų.
Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir uždėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir uždėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite vyniotinį likusiu tryniu, apiberkite anyžių sėklomis ir kepkite orkaitėje 200 °C apie 30 minučių.
Leiskite trumpai atvėsti.
Užvirinkite abrikosus 4 šaukštuose vandens ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, pavirinkite 8 min. ir perkoškite. Pagardinkite padažą abrikosų likeriu. Vyniotinį supjaustykite gabalėliais ir patiekite su abrikosų padažu.
Paruošimo laikas – daugiau nei 60 min