Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę.
Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, susmulkinkite, irgi sumeskite į indą su avokadu ir varške.
Tada sumeskite nuluptus, susmulkintus ir karštu vandeniu nuplikytus svogūnus, žalumynus ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Avokadų tyrę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais, išdėliokite į skaidraus stiklo taures ir atvėsinkite.
Prieš tiekdama uždėkite po lašišos griežinėlį.
Valgykite su šilta baltos duonos riekele.
2 asmenims. Pagaminsite per 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).