Avokadų ir svogūnų kremas

Pakelis norimo riebumo varškės, 100 ml lieso jogurto, didelis avokadas, 2 kiaušiniai, didelis svogūnas, pusės citrinos sultys, saujelė įvairių žalumynų (petražolių, krapų, svogūnų laiškų), pagal skonį druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, cukraus, 200 g sūdytos arba rūkytos lašišų filė.
Avokadų ir svogūnų kremas
Avokadų ir svogūnų kremas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Kremas Svogūnai

Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę.

Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, susmulkinkite, irgi sumeskite į indą su avokadu ir varške.

Tada sumeskite nuluptus, susmulkintus ir karštu vandeniu nuplikytus svogūnus, žalumynus ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Avokadų tyrę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais, išdėliokite į skaidraus stiklo taures ir atvėsinkite.

Prieš tiekdama uždėkite po lašišos griežinėlį.
Valgykite su šilta baltos duonos riekele.

2 asmenims. Pagaminsite per 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis