Graikiškos daržovės

Vidutinio dydžio baklažanas, pusė cukinijos, 2 dideli sunokę pomidorai, 100 g fetos sūrio, 150 ml daržovių sultinio, šaukštas alyvuogių aliejaus, šviežių mėtų ir raudonėlių, pipirų ir druskos.
Daržovės graikiškai
Graikiškos daržovės / Fotolia nuotr.

Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius.

Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno dėkite baklažanų griežinėlius, pabarstykite stambiai maltais pipirais ir kapotomis žolelėmis. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais. Galiausiai sudėkite pomidorų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

Supilkite sultinį, uždenkite indą folija ir šaukite į 220 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min. Nuimkite foliją, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite trupintu fetos sūriu. Dar pakepkite 5–10 min.

Graikišką daržovių apkepėlę tiekite su skrudinta balta duona.

2 asmenims. Paruošite per 50 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis