Daržovių pyragas

Trapiai tešlai: 500 ml kvietinių miltų, 100 g sviesto. Įdarui: 2 nedidelės cukinijos, morka, paprika, brokolinis kopūstas, 2 pomidorai, 100 ml grietinėlės, 2 kiaušiniai, tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų ir prieskonių mišinio daržovėms.
Daržovių pyragas
Daržovių pyragas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Konditerija Pyragai

Užminkykite tešlą. Ant stalo suberkite miltus, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir sukapokite peiliu, įpilkite tris šaukštus vandens ir toliau minkykite rankomis. Tešlą įdėkite į maišelį ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

Per tą laiką paruoškite įdarą. Cukinijas nuplaukite, jei žievelė kieta, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

Morką ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, brokolinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir prieskoniais, įmaišykite grietinėlę.

Iškočiokite iš tešlos 0,5 cm storio lakštą, išklokite juo apvalią kepimo formą ir 10 min. kepkite 210 laipsnių orkaitėje. Sudėkite daržoves, supilkite plaktus kiaušinius su grietinėle, ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius, apibarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

4 asmenims. Paruošite per 1 val. 10 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis