Faršas ant iešmo

500 g mėsos faršo, raudonasis svogūnas, ryšelis raudonėlių, čiobrelių ir krapų, 2 česnako skiltelės, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos, aliejaus. Padažui: 150 ml pomidorų tyrės, šaukštas medaus, šaukštas vyno acto, žiupsnelis malto imbiero, pipirų, arbatinis šaukštelis „Vorčesterio“ padažo, 2 salierų stiebeliai, obuolys.
Faršas ant iešmo
Faršas ant iešmo / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Faršas

Medinius iešmelius pamerkite į vandenį ir palaikykite maždaug 20 minučių.

Smulkiai sukapokite prieskonines žoleles, česnaką ir raudonąjį svogūną, viską suberkite į faršą. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite, kad faršas būtų kuo minkštesnis.

Aliejuotomis rankomis formuokite iš faršo dešreles ir maukite ant iešmo. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų, kol gražiai apskrus, arba sudėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite iki 225° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

Paruoškite padažą: inde sumaišykite pomidorų tyrę, medų, vyno actą ir „Vorčesterio“ padažą, pagardinkite maltu imbieru ir pipirais. Pabaigoje įmaišykite griežinėliais pjaustytus salierus ir obuolį.

Ant iešmo keptą faršą tiekite su šviežių daržovių salotomis ir padažu.

4 asmenims. Pagaminsite per 50 minučių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis