Patiekalui reikės:
– Iki 2 kg stirnienos kumpio;
– Garstyčių;
– Aliejaus;
– Medžiotojų prieskonių;
– Pipirų;
– 3-4 spaustų česnakų;
– Kumino;
– Džiovintų rozmarinų;
– Rūkytos paprikos miltelių;
– Kvapniųjų pipirų;
– Druskaos.
Salotoms reikės:
– Šviežių burokėlių lapų;
– Pomidoro;
– Saldžiųjų paprikų;
– Agurko;
– Poro.
Užpilui reikės:
– Spausto česnako;
– Pipirų;
– Acto balzamo;
– Cukraus;
– Alyvuogių aliejaus
– Citrinos sulčių (indelyje sudėti/supilti visus ingridientus, gerai išmaišyti).
Gaminimas:
Stirnienos kumpį įtrinti prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstyti aliejumi ir palikti marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje. Gaminimas: kumpį kišti į kepimo rankovę ir kepti 180C temperatūroje 1-1,5val. Salotų ingridientus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, aplieti salotų užpilu ir patiekti prie keptos stirnienos. Skanaus:)
Labai skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis!