Vienai porcijai reikės:
– 200 gr mėgiamos jūrinės žuvies filė;
– Prieskonių (druskos, pipirų)
– Sojos;
– Kukurūzų krakmolo (pora šaukštų);
– 1 kiaušinio baltymo;
– Aliejaus kepimui.
Padažui reikės:
– Skiltelės česnako;
– Vandens (pusė stiklinės);
– 1/3 stiklinės kečupo;
– 1 arb. šaukšt. acto;
– Cukraus;
– Žiupsnelio druskos;
– Šaukšto kukurūzų krakmolo ištirpinto 1/3 stiklinėje vandens.
Garnyrui: ryžių.
Papuošimui – šviežiai pjaustyto baziliko.
Gaminimas:
Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti pipirais, druska, šiek tiek apšlakstyti soja ir palikti pasimarinuoti 15 minučių. Išplakti kiaušinio baltymą iki putų, užpilti ant žuvies, įdėti porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišyti ir dėti į stipriai įkaitintą aliejų. Kepti, kol žuvis gražiai apskrus.
Padažo gaminimas: į pusė stiklinės vandens supilti kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišyti. Paragauti ar netrūksta rūgštumo ar saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinti, supilti padažą ir kaitinti kol sutirštės.
Žuvį patiekti su virtais ryžiais, apšlakstyti padažu ir pagražinti šviežiai pjaustytais bazilikais.
Skanaus!