Gaivios kriaušių salotos

100 g įvairių salotų mišinio, pluoštelis gražgarsčių, 2 kriaušės, 100 g trapaus mėlynųjų pelėsių sūrio, 2 šaukštai balzaminio acto, 6 šaukštai alyvuogių aliejaus, sauja graikinių riešutų.
Gaivios kriaušių salotos
Gaivios kriaušių salotos / Fotolia nuotr.

Nuplaukite kriaušes, perpjaukite išilgai į keturias dalis, išpjaukite sėklas, supjaustykite stambiais gabalėliais.

Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas, sudėkite į dubenį, suberkite kriaušių gabalėlius.

Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. Į salotas supilkite padažą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į dubenėlius, berkite graikinių riešutų, patrupinkite sūrio.

Jei turite laiko ir noro, šias salotas ruoškite su karamelizuotomis kriaušėmis. Kriaušes supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį sviesto ir šaukštą rudojo cukraus, pakaitinkite, kol cukrus ištirps, sudėkite kriaušių griežinėlius ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, sudėkite kriaušių griežinėlius, kubeliais pjaustytą sūrį ir graikinius riešutus, apšlakstykite balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis