Gaivus skanumėlis (I dalis)

Šįkart siūlome atsigaivinti namuose gamintais ledais.
Ledai
Ledai / K. Vanago / BFL nuotr.
Temos: 2 Ledai Desertai

Naminiai ledai

1 l pieno, 100 g sviesto, 2 stiklinės cukraus, 1 šaukštelis krakmolo, 5 kiaušinių tryniai.

 
Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo. Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno ir stiklainį, uždarę dangteliu, plakite, kol susidarys grietinės tirštumo masė. Kai pienas užvirs, nuolat maišydami, supilkite išplaktą masę ir kaitinkite, kol užvirs. Maišyti būtina, kad nesutrauktų masės. Jei pienas nelabai šviežias, galite įdėti šaukštą krakmolo arba truputį geriamosios sodos. Kad ledai būtų geresnio skonio, vertėtų įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelę arba įdėti ištirpinto padeginto cukraus šaukštą. Užvirusią masę su puodu įstatykite į indą su šaltu vandeniu ir maišykite, kol atvės iki kambario temperatūros. Po to palikite visiškai atvėsti. Visą masę supilkite į polietileninį maišelį ir įkiškite į kamerą. Po kiek laiko apverskite maišelį ir vėl palikite šalti. Į sustingusią masę išspauskite citrinos sultis ir, įvynioję maišelį į rankšluostį, paspaudykite jį, kad masė išsimaišytų ir neliktų ledo gabalėlių. Ledai paruošti. Išpilstykite į ledaines, papuoškite šviežiais ar konservuotais vaisiais, šokolado trupinėliais ar apipilkite mėgstamu sirupu.
 
Ledai su slyvomis ir konjaku
 
150 g slyvų be kauliukų, 2-3 šaukštai konjako, 100 ml vandens, 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus, 2 kiaušiniai, 50 ml cukraus, 200 ml grietinėlės.
Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir slyvas. Sukrėskite masę į sudrėkintą formą ir įdėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 12 valandų.
 
Gražūs ir labai skanūs ledai
 
1 l (apie 500 g) braškių, 200 ml medaus, 50-100 ml apelsinų sulčių, 100 ml vandens, 1 kiaušinio baltymas.
Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val. Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį. Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir skanauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis