Ledai su karamele
1 dėžutė karamelinių ledų, 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 20 graikinių riešutų puselių. Karamelei: 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas sirupo, truputis vandens.
Išplakite grietinėlę su cukrumi. Į indelius dėkite po 3-4 ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius. Karamelę paruoškite iš 5 šaukštų cukraus, sirupo ir vandens. Ja sulaistykite ledus. Papuoškite graikiniais riešutais.
Ledų desertas su trintomis braškėmis
4 indeliai grietininių ledų, 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 0,5 l braškių, 3 šaukštai raudonojo vyno, 1 šaukštelis cinamono, žalių mėtų lapelių.
Suplakite pasaldintą grietinėlę. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.
Sveikuolių ledai
300 g grietininių ledų, 1 stiklinė avižinių dribsnių, 2 šaukštai cukraus, 1/4 stiklinės vandens, truputis sviesto , žemuogių.
Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.