Gaivus skanumėlis (II dalis)

Karštą vasaros dieną siūlome atsigaivinti namuose gamintais ledais.
Ledai
Ledai / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Ledai Braškės

Ledai su karamele

1 dėžutė karamelinių ledų, 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 20 graikinių riešutų puselių. Karamelei: 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas sirupo, truputis vandens.
 
Išplakite grietinėlę su cukrumi. Į indelius dėkite po 3-4 ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius. Karamelę paruoškite iš 5 šaukštų cukraus, sirupo ir vandens. Ja sulaistykite ledus. Papuoškite graikiniais riešutais.
 
Ledų desertas su trintomis braškėmis
 
4 indeliai grietininių ledų, 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 0,5 l braškių, 3 šaukštai raudonojo vyno, 1 šaukštelis cinamono, žalių mėtų lapelių.
 
Suplakite pasaldintą grietinėlę. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.
 
Sveikuolių ledai
 
300 g grietininių ledų, 1 stiklinė avižinių dribsnių, 2 šaukštai cukraus, 1/4 stiklinės vandens, truputis sviesto , žemuogių.
 
Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis