„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Garuose ruoštas sūrio pyragas

Reikės: 4 kiaušinių, 120 g. cukraus, ¼ a.š. druskos, 250 g maskarponės sūrio, 150 g. 35% riebumo grietinėlės, 100 g. „Karališkų“ miltų, 30 g. kukurūzų krakmolo, keli lašai vanilės esencijos, 3 š. kakavos miltelių, 2 š. vandens.
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas / „15 min“ nuotr.

Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio. Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.

Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose 10 min. Tuomet vėl baltos tešlos, šokoladinės ir garinimas 10 min. Paskutinį sluoksnį uždėjus, garuose verdama 15 min. Atšaldyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs