Tik maisto ir veterinarijos specialistai pataria – mėgaudamiesi maistu gamtoje nepamirškite pasirūpinti jo saugumu, kad maloni iškyla gamtoje nesibaigtų gydytojo kabinete.
Pirmiausia reikia nepamiršti, kad maistas iki pikniko vietos turėtų būti saugiai transportuojamas – čia labai praverstų šaltkrepšis. Nepamirškite ir vienkartinių indų, servetėlių rankoms nusivalyti.
Maistą paruošite kur kas greičiau ir paprasčiau, jei kepsniai bus marinuoti jau namuose, jei salotos bus supjaustytos ir atvažiavus į gamtą tereikės užpilti jas iš anksto pagamintu padažu.
Į iškylą nevertėtų imti greitai išvaizdą prarandančių ir greitai gendančių produktų bei patiekalų. Jūsų pikniko krepšyje neturėtų būti pieno, grietinėlės, varškės ir konditerijos gaminių su kremu, virtos bei keptos žuvies ar mėsos, mišrainių, želė, drebučių ir pan.
Vietoj jų derėtų pasiimti šaltai rūkytų ar vytintų dešrų, ar kitų mėsos gaminių, duonos ir jos gaminių, šviežių daržovių, džiovintų kietų sūrių. Tokie užkandžiai leis numalšinti apetitą, kol pasigaminsite karštų patiekalų. Kelionei skirtus produktus rinkitės vakuuminėje pakuotėje arba kruopščiai supakuokite, kad jie neprarastų prekinės išvaizdos.
Nepamirškite ir spalvingos staltiesės, servetėlių – juk norėsite, kad jūsų stalas būtų ne tik gausus, bet ir gražiai atrodytų.
O svarbiausia – nepamirškite geros nuotaikos. Skanaus!