Kaip iškepti ploną ir traškų blynelį?

Kad ir koks tuščias bei liūdnas atrodytų šaldytuvo turinys, ingredientų blynų kepimui čia atrasime beveik visada. Jaukią vaikystę menanti traškių lietinių stirta tiks tiek ankstyviems pusryčiams, tiek sočiai vakarienei, – viskas priklauso nuo to, kokį įdarą jiems parinksime. Plonytis, neįplyšęs, dailiai apskrudęs blynelis – kiekvienos šeimininkės svajonė. Tad kaip tokį iškepti?
Blynai
Blynai / Photos.com
Temos: 2 Blynai Receptai

Svarbu ir keptuvė, ir tešlos konsistencija

Užmaišėte tešlą, užkaitėte ugnį ir liejate blynus vieną po kito į keptuvę. Pirmasis gaunasi per storas, antrasis prisvilęs, o trečias – toks netvarkingas ir skylėtas, kad nejučia kyla mintis jį išmesti į šiukšlių dėžę. Pažįstama situacija?

Visų pirma, norint, kad blynas pavyktų, jo kepimui reikia parinkti kokybišką ir „neatgyvenusią“ keptuvę. Lietiniams ypač tinka keptuvės keramikiniu, nesvylančiu paviršiumi. Kitame žingsnyje reikėtų prisiminti kelias svarbias geros lietinių tešlos maišymo paslaptis. Pirmoji: kuo tešla bus skystesnė, tuo blynai išeis plonesni. Antroji: į lietinių tešlą įmaišius porą šaukštelių aliejaus, jie nesvils prie keptuvės ir dailiai apskrus. Ir paskutinioji – plonas blynelis nemėgsta vartytis riebalų jūroje (jam ypač patiks skrusti keliais aliejaus lašais pateptoje keptuvėje), didelės ugnies ir nekantrios šeimininkės rankų. Kepdamos blynus, turite nusiteikti ilgai meditacijai prie viryklės.

Plonų lietinių receptas

Jums reikės:

2–3 kiaušinių;
300–350 g miltų;
600–700 ml vandens;
2 arbat. š. aliejaus;
1 arbat. š. cukraus;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės.

1. Gerai išplakite su druska ir cukrumi sumaišytus kiaušinius.
2. Į mišinį įpilkite pusę kiekio vandens ir išmaišykite. Tuomet suberkite miltus ir išplakite tešlą.
3. Į blynų tešlą įliekite aliejaus, įberkite tarkuotą apelsino žievelę, supilkite likusį vandenį ir vėl viską išmaišykite. Jei tešla vis dar nepakankamai skysta, į ją įpilkite dar šiek tiek vandens.
4. Įkaitinkite keptuvę. Ištrinkite ją šlakeliu aliejaus ir įliekite blyną, tolygiai paskirstydami tešlą sukiojant keptuvę. Dubenyje likusią tešlą kartkartėmis pamaišykite, kad išsilaikytų vienoda konsistencija.
5. Kepama ant mažos ugnies, kiekviena blyno pusė pagels (bet neperkeps) per maždaug 1,5 minutės. Gero apetito!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis