Kalėdų stalui: kalėdinė žąsis

Siūlome pasigaminti šventiniam stalui.
Žąsis
Žąsis / Photos.com nuotr.

Jums reikės:

5 kg žąsies, 200 g džiovintų abrikosų, 200 g džiovintų slyvų, 200 g džiovintų kriaušių, 100 g razinų, 100 g džiovintų obuolių, 4 riekelių juodos duonos, 4 svogūnų, cinamono, druskos, pipirų, aliejaus.

Kaip gaminti:

Žąsį įtrinkite druska, pipirais ir laikykite per naktį. Keptuvėje su aliejumi pakepkite susmulkintus svogūnus, pabarstykite cinamonu, druska, atskirai pakepkite kubeliais supjaustytą duoną. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, didesnius susmulkinkite (abrikosų, slyvų nesmulkinkite). Įdarą sumaišykite, prikimškite žąsį, užsiūkite ir kepkite 3-3,5 val. palaistydami susidariusiomis sultimis. Patiekite su įvairiais vaisiais, svogūnais, salotomis. 

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos