Šakute sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite cukrų, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus, užminkykite tešlą. Tešla neturėtų būti per kieta ar per skysta. Kad tešla neliptų prie rankų, delnus sudrėkinkite arba patepkite aliejumi. Formuokite nedidelius apskritus blynelius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite varškėčius. Trumpam padėkite varškėčius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Patiekite su grietine ir uogiene.
Kulinaro patarimas. Pagardinkite varškėčius vandenyje išbrinkintomis razinomis arba spanguolėmis. Jei nemėgstate saldžiai, nedėkite cukraus ir įmaišykite į tešlą kmynų.
4 asmenims. Pagaminsite per 30 min.