Keptų burokėlių salotos

3 nedideli burokėliai, 10 vynuoginių pomidorų, 50 g ožkų sūrio, 2 šaukštai kedrų arba smulkintų graikinių riešutų, skiltelė česnako, šaukštas balzaminio acto, šaukštelis alyvuogių aliejaus, šviežių svogūnų laiškų arba petražolių, pipirų ir druskos.
Keptų burokėlių salotos
Keptų burokėlių salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Salotos Burokėliai

Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, – apie valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais.

Keptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytų česnakų. Palaikykite apie 20 minučių, kad užpilas įgautų česnakų skonį. Česnakų gabalėlius išgriebkite.

Lėkštėje išdėliokite burokėlių griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite užpilu, apibarstykite smulkintu ožkų sūriu, kedrų riešutais (juos pirmiau trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje) ir kapotais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais. Tiekite su balta bandele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis