Reikės: 180–200 g kiaulienos nugarinės su kauliuku, druskos, pipirų, 20 g aliejaus, 15 g tarkuoto sūrio „Gojus“/„Džiugas“, 10 g sviesto,15 g džiūvėsėlių, 5 g (viena skiltelė) česnako, 2 g (vienas šaukštas) kapotų petražolių,100 g šaldytų brokolių, 10 g migdolų drožlių, 15 g sviesto.
Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaustome mėsą bent 2 cm, kad atrodytų estetiškai. Mėsą pabarstome prieskoniais ir apkepiname keptuvėje po 2 min. iš abiejų pusių.
Pasigaminame masę, kurią dėsime ant kiaulienos: sumaišome džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir sviestą. Gautą masę dedame ant apkeptos kiaulienos ir paskirstome tolygiai. Pašauname į 180°C temperatūros orkaitę 4–5 min., kad apskrustų.
Keptuvėje svieste apkepame atšildytus brokolius su migdolų drožlėmis. Kepiname, kol migdolai įgaus aukso spalvą. Pabarstome druska, pipirais pagal skonį.
Į lėkštę dedame kiaulieną, šalia išdėliojame brokolius, ant jų užbarstome migdolų drožles.
Skanaus!