4 porcijoms reikės:
4 vidutinio dydžio kuprės filė (apie 600 gr.)
2 vidutinio dydžio prinokusių pomidorų,
1 žiupsnelio šviežio baziliko,
1 valgomojo šaukšto „Permezano“ sūrio (galima keisti kitu kietu sūriu, pavyzdžiui, „Džiugu“),
1 skiltelės česnako,
4 vidutinio dydžio bulvių,
1 svogūno,
1 arbatinio šaukštelio sviesto,
200 ml. 35% riebumo grietinėlės,
1 kubelio vištienos sultinio,
Druskos, baltųjų pipirų, alyvų aliejaus.
Gaminame:
Pirmiausia pašaliname žuvies odą ir išimame kaulus bei supjaustome kuo didesniais stačiakampiais. Apibarstome filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį apkepame keptuvėje. Kepti reikia apie porą minučių.
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nuimame jų odelę (prieš nuplikant pomidorą vandeniu, pomidoro odelę įpjaukite kryželiu, tada ją bus lengviau nulupti). Nulupus odelę, pomidorus perpjauname į keturias dalis ir išimame sėklas. Tada pomidorus supjaustome mažais kubeliais. Įgautą masę dedame smulkintus bazilikų lapus, tarkuotą sūrį ir česnaką.
Maždaug po vieną valgomąjį šaukštą pomidorų masės dedame ant apkeptos kuprės filė ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-6 minutes.
Ruošiame garnyrą. Bulves išverdame sultinyje. Bulves reikia virti tol, kol išgaruos vanduo. Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Bulvėms išvirus, į tą patį puodą pilame grietinėlę, sudedame pakepintus svogūnus. Kai masė užverda, puodą nukeliame nuo viryklės. Bulves sugrūdame ir pagaminame bulvių kremą.
Skanaus!