Mairūno receptai: grybų apkepas su obuoliais (nuotraukos)

Rudeninei pagundai neatsispyriau ir aš, todėl šįkart siūlau ką nors skanaus ir nesudėtingo pasigaminti iš grybų.
Grybų apkepas su obuoliais
Grybų apkepas su obuoliais / Mairūno nuotr.

Taigi šios dienos patiekalas yra grybų apkepas su obuoliais ir bulvėmis.

Reikalingi produktai (2 asmenims):

200 g šviežių grybų, ypač tinka baravykai,
200 g bulvių,
200 g obuolių,
1 nedidelis svogūnas,
1 skiltelė česnako,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai riebios grietinės,
100 ml grietinėlės,
1 valg. šaukštas citrinos sulčių,
druskos, pipirų, šviežių čiobrelių arba mairūno.

Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Bulves iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis sudėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai virti nereikia). Užberkite druskos, pipirų ir dalį susmulkintų žalumynų.

Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, grietinę ir grietinėlę. Į šį mišinį sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų ir likusią dalį žalumynų. Šį tirštą padažą užpilkite ant bulvių ir grybų su obuoliais.

Apkepą įdėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 35 minutes 180˚ C karštyje.

Skanaus!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis