Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mairūno receptai: kepta vištiena su brokoliais (nuotraukos)

Šiandien mano siūlomą keptos vištienos receptą galima daryti paprastai, t. y. pagaminti tiesiog keptą vištieną su brokoliais. Galima eiti ir šiek tiek sudėtingesniu keliu ir prie jos paruošti mandarinų bei kriaušių padažą.
Kepta vištiena su brokoliais
Kepta vištiena su brokoliais / Mairūno/15min.lt nuotr.

Nors toks derinys skamba kiek neįprastai, mėgstantiems ne vien tradicinius patiekalus pamėginti iš tiesų verta.

4 asmenims pamaitinti reikalingi pagrindiniai produktai:

800 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulų ir odos,

200 g brokolių (ekonomiškiau pirkti šaldytus),

vištienos marinatas.

Pirmiausia reikia paruošti vištienos marinatą. Be abejo, galima jį nusipirkti jau paruoštą parduotuvėje, skubant tai ne pati blogiausia išeitis, bet savaitgalį, kai laiko yra truputį daugiau, marinatą galima pagaminti patiems.

Marinatui paruošti reikia:

1 valg. šaukšto medaus,

50 ml gazuoto mineralinio vandens,

1 valg. šaukšto baltojo vyno acto,

2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,

0,5 arbatinio šaukštelio džiovintos rūkytos paprikos,

žiupsnelio džiovintų čiobrelių ir druskos.

Dubenyje gerai išmaišę visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Kuo ilgiau turėsite kantrybės marinuoti mėsą, tuo ji bus skanesnė. Trumpiausias rekomenduotinas laikas – pusė valandos.

Kai mėsa bus pakankamai pabuvusi marinate, ją ištraukite, popieriniu rankšluosčiu šiek tiek nusausinkite, dėkite į atvirą kepimo indą (aliejumi jo tepti nereikia, nes mėsytė šiek tiek pariebinta marinatu) ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kuo mėsą būsite ilgiau marinavę, tuo ji trumpiau keps. Vidutinio karštumo (180 laipsnių) orkaitėje ji iškeps per 30–40 minučių. Kai mėsai kepti bus likusios 5–7 minutės, ant jos sudėkite brokolius. Jei naudosite šviežius brokolius, reikės šiek tiek daugiau laiko, kol jie suminkštės. Šaldytiems užteks 5–7 minučių.

Garnyrui tiktų kukurūzų košė arba ryžiai, sumaišyti su šlakeliu citrinų sulčių ir kapotais žalumynais.

Tiems, kas ryšis pabandyti šiek tiek egzotiškesnį patiekalo variantą, kaip jau minėjau, siūlau mandarinų ir kriaušių padažą:

Padažui reikia:

4 mandarinų,

1 kriaušės,

1 valg. šaukšto citrinos sulčių,

50 g apelsinų sulčių,

žiupsnelio druskos ir cukraus (pagal skonį)

2 valg. šaukštų saldaus aitriųjų paprikų padažo

Nuluptų mandarinų skilteles ir smulkintą kriaušę dėkite į neprisvylantį prikaistuvį, užpilkite citrinų ir apelsinų sultimis, uždenkite ir pavirkite, kol vaisiai suminkštės ir paleis sultis. Tai truks ne daugiau nei 10–12 minučių. Tuomet dar karštą masę perdėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Tyrę vėl perpilkite į prikaistuvį, pagal skonį įdėkite druskos ir cukraus, saldaus aitriųjų paprikų padažo. Viską gerai išmaišykite. Padažas paruoštas. Pašlakstykite juo vištieną ir brokolius.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų