Pasirinkau visų parduotuvių šaldytuvuose esančią pangasijų filė. Jei nemėgstate šios žuvies, puikiai tiks jūros ešerių filė.
4 asmenims pamaitinti reikės:
4 gabaliukų (maždaug po 150 g) žuvies filė,
60 g migdolų drožlių,
1 kiaušinio,
4 šaukštų miltų,
aliejaus, druskos ir pipirų
Pirmiausia žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudosite pangasijas, keletą minučių palaikykite apšlakstę citrinų sultimis. Kartais šios žuvys turi ne visiems priimtiną poskonį. Tuomet gabaliukus pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais bei ruoškite keptuvę.
Kol įkais aliejus, žuvį apvoliokite miltuose. Jų perteklių nupurtykite. Miltuotą žuvį merkite į kiaušinio plakinį ir gausiai apvoliokite migdolų drožlėse.
Kiekvieną žuvies pusę kepkite 4 minutes, kol riešutai kaip reikiant apskrus.
Garnyrui prie šios žuvies itin skanu patiekti trintas bulves, virtas su morkomis daržovių sultinyje ir pagardintas trupučių tarkuotų muskatų riešutų bei kapotomis petražolėmis.
Skanaus!