Jei šiuo metu piniginė neleidžia sėsti į lėktuvą ir dumti į tuos kraštus, pasigaminę kvapnų Artimųjų Rytų virtuvės patiekalą bent fantazijose galėsite ten persikelti.
Reikalingi produktai (3–4 asmenų kompanijai):
2 baklažanai,
2 nedidelės cukinijos,
2 skirtingų spalvų saldžiosios paprikos,
2 žali aitrieji pipirai,
5 vidutinio dydžio pomidorai,
1 raudonasis svogūnas,
200 g fetos sūrio,
alyvuogių aliejus,
druska, malti juodieji pipirai, kelios šakelės šviežių rozmarinų,
250 g kuskuso.
Išvardytas daržoves supjaustykite kad ir stambiau, tik aitriuosius pipirus reikėtų gerai susmulkinti. Jeigu nemėgstate, pavyzdžiui, paprikų ar cukinijų, jų nedėkite, įpjaustykite daugiau baklažanų ar pomidorų.
Daržoves sudėkite į platų kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, užberkite keletą nuo šakelių nubrauktų rozmarinų lapelių ir uždengę folija pusvalandžiui pašaukite į iki 180–200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Po pusvalandžio indą ištraukite, užbarstykite trupintą sūrį ir neuždengę kepkite dar 10–15 minučių.
Kuskusą paruoškite taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio. Galima įmaišyti kapotų petražolių ir arbatinį šaukštelį tarkuotų geltonosios arba žaliosios citrinos žievelių.
Skanaus!