Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mairūno receptai: keptos daržovės su kuskusu (nuotraukos)

Artimieji Rytai daugelį vėsaus klimato nuvargintų tautiečių vilioja šiluma, emocingu žmonių bendravimu, galbūt ir kitonišku maistu.
Mairūno keptos daržovės su kuskusu
Mairūno keptos daržovės su kuskusu / Mairūno/15min.lt nuotr.

Jei šiuo metu piniginė neleidžia sėsti į lėktuvą ir dumti į tuos kraštus, pasigaminę kvapnų Artimųjų Rytų virtuvės patiekalą bent fantazijose galėsite ten persikelti.

Reikalingi produktai (3–4 asmenų kompanijai):

2 baklažanai,

2 nedidelės cukinijos,

2 skirtingų spalvų saldžiosios paprikos,

2 žali aitrieji pipirai,

5 vidutinio dydžio pomidorai,

1 raudonasis svogūnas,

200 g fetos sūrio,

alyvuogių aliejus,

druska, malti juodieji pipirai, kelios šakelės šviežių rozmarinų,

250 g kuskuso.

Išvardytas daržoves supjaustykite kad ir stambiau, tik aitriuosius pipirus reikėtų gerai susmulkinti. Jeigu nemėgstate, pavyzdžiui, paprikų ar cukinijų, jų nedėkite, įpjaustykite daugiau baklažanų ar pomidorų.

Daržoves sudėkite į platų kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, užberkite keletą nuo šakelių nubrauktų rozmarinų lapelių ir uždengę folija pusvalandžiui pašaukite į iki 180–200 laipsnių įkaitintą orkaitę. 

Po pusvalandžio indą ištraukite, užbarstykite trupintą sūrį ir neuždengę kepkite dar 10–15 minučių.

Kuskusą paruoškite taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio. Galima įmaišyti kapotų petražolių ir arbatinį šaukštelį tarkuotų geltonosios arba žaliosios citrinos žievelių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais