Mano siūlomam Garides Yiouvetsi variantui reikia šių produktų (4 asmenims):
400 g virtų krevečių (rūšis – kokią mėgstate, tik be lukštų ir uodegų),
400 g fetos sūrio,
800 g skardinės luptų pomidorų savo sultyse,
0,5 kg bulvių,
2 vidutinių geltonų svogūnų,
2–3 nemažų skiltelių česnakų,
apie 100 ml vandens arba baltojo sauso vyno,
žiupsnelio maltų kajeno pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus,
nemenkos saujos smulkintų krapų arba plokščialapių petražolių.
Pirmiausia nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Dažnai maišydami kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves. Maišydami bulves kepkite apie 10 minučių, tada įberkite kapotus česnakus ir žiupsnelį kajeno pipirų. Nepadauginkite, nes kitu atveju bus nenusakomai aštru.
Kai bulvės bus vidutiniškai apkepusios, įberkite druskos, įpilkite vandens arba vyno. Itin apčiuopiamo skirtumo, tiesą pasakius, nebus. Aš rinkausi vandenį.
Ant burbuliuojančių bulvių iš skardinės sudėkite pomidorus. Juos pasmulkinkite mentele arba šaukšto kraštu. Neuždengtoje keptuvėje mišinys turėtų kepti apie 10 minučių arba kol pradės vos vos tirštėti.
Tuomet laikas įmaišyti krevetes ir sutrupintą fetos sūrį. Keptuvę uždenkite ir kepkite 3– 5 minutes.
Nukėlę nuo ugnies, į troškinį įmaišykite smulkintų žalumynų.
Skanaus!