Bet valgyti skaniai vis tiek norisi! Šiandien siūlau Jums patiekalo receptą, kurį pagaminti didelių išlaidų tikrai nereikės.
4 asmenų pietums reikalingi produktai:
4 kiaulienos pjausniai (nugarinės ar sprandinės),
2 raudoni svogūnai,
4 pomidorai,
1 skiltelė česnako,
2 valgomieji šaukštai miltų,
1 arbatinis šaukštelis prieskoninių žolelių,
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus,
2 valgomieji šaukštai obuolių ar kito švelnaus acto,
aliejus, truputis sviesto,
druska, pipirai.
Patiekalui paruošti reikės 2 keptuvių – vienos didesnės mėsai ir mažesnės pomidorams bei svogūnams.
Pirmiausia lėkštėje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir prieskonines žoleles. Ypač gerai tinka vadinamasis Provanso žolelių mišinys, bet gali būti vien šalavijai ar koks kitas prieskonis. Mišinyje apvoliokite kiaulienos pjausnius. Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputėlį sviesto bei sudėkite miltuose ir prieskoniuose apvoliotą mėsytę. Pjausnius kepkite po 6-7 minutes kiekvieną pusę.
Žiedais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus porą minučių palaikykite užpiltus actu. Per tą laiką ketvirčiais supjaustykite pomidorus. Tuomet mažojoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus, įberkite cukraus ir sutraiškytą česnako skiltelę. Iš karto sudėkite ir pomidorus. Šį mišinį reikia kepti ne daugiau kaip 5 minutes, kad pomidorai spėtų tik gerai sušilti, o ne ištižti.
Garnyrui galite rinktis tai, ką labiau mėgstate – bulves, ryžius ar žalius salotų lapus.
Skanaus!