Keturių asmenų pietums ar vakarienei reikės:
4 kiaulienos sprandinės pjausnių,
4 gabalėlių, maždaug 0.5 cm storio, mocarelos sūrio,
4 plonų gabalėlių vytinti kiaulienos kumpio,
4 šakelių peletrūno arba 4 šalavijo lapelių,
1 skiltelės česnako,
0.5 citrinos,
Druskos, maltų juodųjų pipirų ir 2 šaukštų augalinio aliejaus.
Pirmiausia šiek tiek išmuškite pjausnius ( labai stipriai jų nesuploninkite) ir pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvieno jų uždėkite po riekelę mocarelos ir šakelę peletrūno arba šalavijo lapelį. Apsukite vytintu kumpiu ir kruopščiai susekite mediniu iešmeliu (dantų krapštukai tam netinka – per trumpi).
Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame keletą akimirkų pakepkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę. Dabar pats laikas dėti kiaulienos ryšulėlius į keptuvę taip, kad sūris būtų viršuje ir kepti ant vidutinio kaitrumo ugnies 7-10 minučių. Paskui juos atsargiai apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes. Baigdami kepti ant ryšulėlių išspauskite pusės citrinos sultis.
Valgykite tuoj pat, garnyrui patiekdami lengvų pomidorų salotų ir traškios paskrudintos duonos.
Skanaus!