Italų virtuvėje ilgi ir platūs makaronai pappardelle (pavadinimas kilęs nuo itališko žodžio pappare – godžiai valgyti, ryti, šlamšti) – irgi itin populiarus produktas, patiekiamas su tirštais, aromatingais padažais. Taigi šį kartą siūlau iš šių, iš skirtingų pasaulio kraštų atkeliavusių produktų, pasigaminti žvarbią dieną sušildysiantį patiekalą.
4 asmenims pamaitinti reikės:
500 g šviežių pappardelle makaronų,
100 g šviežių shiitake grybų,
2 vištienos filė gabaliukų,
0.5 raudonos paprikos,
200 g žalių šaldytų žirnelių,
200 g grietinės,
60 g tarkuoto parmezano sūrio,
1 šaukšto sviesto,
Žiupsnio druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, kapotų petražolių.
Pirmiausia kuo smulkesniais kubeliais supjaustykite papriką ir dėkite ją į didelėje keptuvėje įkaitintą šaukštą sviesto. Kepkite pamaišydami kol paprika suminkštės – apie 3-4 minutes. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir grybus.
Šiam padažui naudokite tik grybų kepurėles, kotelius išpjaukite ir pasilikite sriubos ar troškinio pagardinimui.
Kepkite, kol vištienos gabaliukai suminkštės, 5-6 minutes. Tuomet suberkite žirnelius ir įmaišykite grietinę.
Viską pabarstykite druska ir pipirais. Nuolatos maišydami, padažą pavirinkite dar apie 4 minutes. Tada įberkite tarkuotą parmezaną ir kuo skubiau šaukštu dėkite ant karštų pappardelle makaronų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Šį patiekalą reikia valgyti karštą.
Skanaus!