Šis išraiškingo skonio patiekalas, kuris vienų kildinamas iš Neapolio, kitų – iš Romos, yra apipintas legendomis. Viena jų byloja, kad patiekalui vardas buvo suteiktas apie 1950 metus, Neapolyje, kai viešnamiuose „naktinės plaštakės“ itin pamėgo juo vaišinti savo klientus.
Niekas nebepasakys, kaip ten buvo iš tiesų, bet patiekalas vertas to, kad būtų pagamintas ir jūsų namuose.
Reikalingi produktai (4 asmenims):
400 g spagečių,
400 g smulkintų pomidorų be odelių,
4 gabalėliai ančiuvių filė arba indelis (180 g) konservuoto tuno savo sultyse,
60 g juodų alyvuogių be kauliukų,
1 valgomasis šaukštas kaparėlių,
1 nedidelis čili pipiras,
1 didelė skiltelė česnako,
2 valgomieji šaukštai kapotų petražolių,
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,
druska.
Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir jame apkepkite smulkiai sukapotą česnaką ir čili pipirą. Tuomet sudėkite pomidorus, kaparėlius ir alyvuoges. Kaparėlius prieš dedant į keptuvę reikėtų perlieti drungnu vandeniu, kad nusiplautų perteklinis sūrumas. Ant vidutinio kaitrumo ugnies viską kepkite, periodiškai pamaišydami, apie 20 minučių.
Per tą laiką išvirkite makaronus. Prieš verdant spagečių laužyti nereikia!
Pasūdytame vandenyje makaronus virkite 7 minutes.
Kai padažas bus beveik paruoštas, sudėkite susmulkintus ančiuvius arba tuną ir suberkite petražoles. Įberkite šiek tiek druskos.
Nuvarvintus spagečius sudėkite į keptuvę ir viską sumaišykite.
Beje, sūris į šį patiekalą nededamas!
Skanaus!