„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mairūno receptai: vasariškas apkepas

Šiandien siūlau pasigaminti makaronų su pomidorais bei cukinijomis apkepą.
Mairūno vasariškas apkepas
Mairūno vasariškas apkepas / Mairūno 15min.lt nuotr.

Prisipažinsiu, labai mėgstu makaronus, bet, kol išmokau juos teisingai pasirinkti, praėjo nemažai laiko. Štai keletas patarimų, kaip nepasiklysti, atrodytų, nesudėtingame makaronų pasaulyje.

Ieškokite iš kietųjų kviečių miltų pagamintų makaronų. Jei makaronai gaminti ne Lietuvoje, ant jų pakelio bus parašyta itališkai „pasta di semola di grano duro“ arba angliškai „pasta made of durum wheat“. Šie makaronai bus geltoni arba turės aukso atspalvį. Tiesą pasakius, išsirinkti kokybiškų makaronų gamintoją galima tik eksperimentų būdu, t.y. juos verdant ir žiūrint, ar puode makaronai nesukimba. Jei taip atsitinka – rinkitės kitą rūšį.

Kaip pasirinkti tinkamos formos makaronus patiekalams? Viskas priklauso nuo padažo. Kuo tirštesnis ir „sunkesnis“ padažas, tuo ir makaronai turėtų būti tvirtesni tokie, kaip penne, rigatoni ar rotini. Jei makaronai laibesni, jiems reikia ir lengvesnio padažo arba tiesiog alyvuogių aliejaus, šviežio česnako ir prieskoninių žolelių.

Grįžkime prie šiandieninio apkepo. Jam reikės:
400 g makaronų (tinka bet kokios formos, išskyrus spagečius),
1 nedidelės cukinijos,
2 didelių pomidorų,
2 skiltelių česnako,
300 g varškės sūrio,
300 ml pieno,
300 g grietinės,
2 kiaušinių,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, baziliko.

Makaronus reikia virti dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Virti tol, kol jie bus tvirti, bet ne kieti. Makaronų pervirti negalima!

Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug pusės centimetro storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą.

Atskirame dubenyje sutarkuokite varškės sūrį, įmaišykite kiaušinius, pieną, grietinę, įtraiškykite česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu užpilkite makaronus su daržovėmis. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir baziliku.

Iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apkepą kepti reikėtų maždaug 45 minutes. Patiekiant dar galima apibarstyti baziliku. Jo tikrai per daug nebūna.
Skanaus!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs