Šiandienos patiekalui reikės:
4 vištienos krūtinėlių (visus išvardintus ingredientus galite dalinti per pusę),
saujos miltų mėsai apvolioti,
maždaug 25 g alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų sviesto,
50 g balto vyno,
2 citrinų sulčių,
druskos ir pipirų pagal skonį,
100 g vištienos sultinio,
petražolių.
Vištieną išmuškite kiek įmanoma ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje, įkaitinę aliejų, suklokite krūtinėles. Ant vidutinio kaitrumo ugnies vištieną kepkite tol, kol abi pusės švelniai paruduos arba maždaug dvi tris minutes kiekvieną pusę.
Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite ir, jei atsirado, išimkite vieną kitą suskrudusį miltų gumulėlį. Tuomet dėkite sviestą, pilkite vyną ir citrinų sultis, pabarstykite druska ir pipirais. Leiskite viskam kepti apie vieną minutę.
Dabar supilkite sultinį. Maždaug po penkių šešių minučių, kai skysčio keptuvėje sumažės per pusę, plačiu mostu įberkite šiek tiek miltų, kad padažas sutirštėtų. Galiausiai viską apibarstykite petražolėmis. Tiesa, jei norite, kad patiekalas tikrai primintų gaminamą Italijoje, naudokite tik paprastas, jokiu būdu ne garbanotas petražoles. Štai ir viskas!
Garnyrui galite pasirinkti daržoves arba ryžius. Tik būtinai reikėtų bent skiltelės citrinos.
Skanaus!