Prieš gaminant šį patiekalą greičiausiai neišvengsite apsilankymo parduotuvėje, o ten nuvykę nepamirškite nusipirkti:
vištienos filė,
indelio saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
grietinėlės,
šviežio baziliko,
raudono vyno.
3 asmenų pietums aš naudojau pusę kilogramo vištienos filė, maždaug 100 g saulėje džiovintų pomidorų, 100 ml grietinėlės, saujelę smulkinto baziliko lapelių ir 200 ml raudono vyno.
Vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apibarstykite paukštienai skirtais prieskoniais. Tegul keletą minučių filė pastovi, o jūs tuo metu siauromis juostelėmis supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite bazilikus. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite vištieną. Mėsą truputį apkepkite (3-4 minutes), tada sudėkite pomidorus. Maždaug po 3 minučių supilkite vyną. Kai vynas kiek nugaruos, sudėkite bazilikus ir viską pabarstykite miltais bei supilkite grietinėlę. Miltų galimą ir nedėti, tuomet padažas bus skystesnis.
Keptuvę nukėlę nuo ugnies, paragaukite patiekalo, nes gali tekti įberti šiek tiek druskos. Tai priklausys nuo to, kokius prieskonius vištienai naudosite. Mat vienuose druskos būna, o kituose – ne.
Garnyrui galima patiekti virtų ryžių, orkaitėje keptų bulvių arba makaronų. Aš pasirinkau makaronus „Risoni“.
Sėkmės ir skanaus!