Aš gaminau trims asmenims, taigi ir produktų kiekius nurodysiu atitinkamus:
3 didesni vištienos filė gabaliukai,
1 didelis valgomasis šaukštas maskarponės sūrio,
1 valgomasis šaukštas smulkintų konservuotų ananasų,
1 valgomasis šaukštas šviežių kapotų mėtų lapelių,
1 skiltelė česnako,
200 ml saldaus „Marsala Ambra Sweet“ vyno,
100 ml grietinėlės,
alyvuogių aliejus,
druska, malti pipirai, Provanso prieskoninių žolelių mišinys.
Pirmiausia reikia pasigaminti įdarą suktinukams. Į atskirą indelį sudėkite maskarponės sūrį, susmulkintus ananasus, sutraiškytą česnako skiltelę ir sukapotas mėtas. Viską išsukite iki vientisos masės.
Išmuškite vištieną, tik ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai nesuplyštų.
Į paruoštą mėsą, arčiau centro, įdėkite maždaug po vieną arbatinį šaukštelį įdaro. Kiek įmanoma tampriau suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suktinukus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Mėsą kepkite bent jau po 5-6 minutes kiekvieną pusę. Kai suktinukai bus gražiai apskrudę, supilkite vyną (jeigu parduotuvėje neaptiktumėte sicilietiško marsala vyno, galite naudoti portveiną arba maderą – rezultatas bus panašus). Vyne vištieną kepkite tol, kol vyno sumažės per pusę. Tuomet supilkite grietinėlę. Dar patroškinkite apie porą minučių. Paragaukite – gali tekti papildomai įdėti žiupsnelį druskos.
Paruoštus suktinukus dėdami į lėkštę perpjaukite, garnyrui galima patiekti virtų ryžių ir vaisių salotų.
Skanaus!