Šiandien siūlau ir Jums pabandyti pasigaminti vištienos troškinį su ryžiais ir moliūgais.
Reikalingi produktai:
800 g vištienos kumpelių,
400 g moliūgo,
1 didelis obuolys arba pomidoras,
4 didesni rudieji šampinjonai,
200 g ryžių,
ryšelis plokščialapių petražolių,
alyvuogių aliejus, druska,pipirai.
Pirmiausia nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kepkite maždaug po 5-6 minutes kiekvieną pusę. Pabarstykite druska ir pipirais arba paukštienos prieskoniais. Apkeptus vištienos gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais šampinjonais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite pipirais.
Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau tiks pomidorai.
Kai visi apkepo ingredientai paruošti, belieka susirasti talpų troškintuvą ir į jį, dugną truputį patepus aliejumi, sluoksniais sudėti ryžius, vištieną ir daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba savo mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir bent jau 40 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kai orkaitę išjungsite, troškintuvą iš orkaitės išimkite tik po 15-20 minučių.
Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.
Skanaus!