Šis patiekalas patiks mėgstantiems itališką maistą ir netingintiems kiek ilgiau pasisukioti virtuvėje.
Pirmiausia reikės pasiruošti pomidorų padažą, ant kurio galiausiai suklosite įdarytas kriaukles.
Padažui reikalingi produktai:
400 g skardinė pomidorų savo sultyse,
150 ml pomidorų tyrės,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
1 morka,
1 saliero stiebelis,
2 skiltelės česnako,
žiupsnis bazilikų (tinka tiek žali, tiek džiovinti),
druska, cukrus (pagal skonį),
alyvuogių aliejus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūną, morką bei salierą. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, įberkite kapotą česnaką ir supilkite pomidorų tyrę.
Pakepinę apie minutę sudėkite pomidorus (juos šiek tiek susmulkinkite), pagardinkite druska ir cukrumi. Viską troškinkite 15–20 minučių. Tuomet įberkite bazilikų ir gerai apmaišykite.
Paruoštą padažą perpilkite į kepimo indą.
Taip pat reikės (4 asmenims) 24 makaronų kriauklių. Jas virkite 10 minučių – jokiu būdu nepervirkite. Išvirusias kriaukles perliekite šaltu vandeniu.
Toliau ruoškite kriauklių įdarą, kuriam reikės:
1 indelio (250 g) rikotos sūrio,
100 g šviežių špinatų,
1 kiaušinio,
1 arbatinio šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių,
žiupsnelio kieto tarkuoto sūrio (pvz. parmezano),
druskos, žiupsnelio muskatų.
Keptuvėje be aliejaus 2–3 minutes pakaitinkite špinatus. Kai gerokai suminkštės, nusunkite skystį ir smulkiai supjaustykite.
Špinatus sudėkite į indą su rikotos sūriu, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuotų citrinų žievelių, tarkuoto sūrio, druskos ir muskatų. Viską gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu į kriaukles sudėkite įdarą.
Įdarytas kriaukles sudėkite ant pomidorų padažo, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 30 minučių.
Skanaus!