Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėsos prieskoniai: baravykai, kadagio uogos ir... romas?

Kiekviena šeimininkė žino, kad suderinti prieskonius yra tikras menas. Juk svarbu nepadauginti druskos, mokėti sumaišyti tinkamus prieskonius, kad jie suteiktų patiekalui savitumo. O kokie prieskoniai populiariausi gaminant mėsos produktus, dešras? Apie tai kalbamės su „Mažeikių mėsinės“ vyriausiąja technologe Jūrate Maslinikoviene.
Dešros
Dešros / „Mažeikių mėsinės“ nuotr.

„Skirtingi prieskoniai yra aštraus skonio, kvapo, tad užtenka nedidelio jų kiekio, kad pasikeistų gaminio skonis. Tam, kad išgautume tikrą ir išskirtinį skonį, jokio sėkmės recepto nėra. Svarbiausia – kokybiški prieskoniai, tinkamai suderinti tarpusavyje“, – pasakoja J. Maslinikovienė.

Prieskoniai yra skirti maistui gardinti, tačiau ne tam, kad užgožtų jo skonį ar kvapą.  Pasak vyriausiosios „Mažeikių mėsinės“ technologės, populiariausi prieskoniai yra juodieji pipirai, česnakai ir kalendros.  Kalendrų sėklų aromatas yra malonus, o maisto pagardinimas šiuo prieskoniu yra tikras išsigelbėjimas negalintiesiems vartoti aštraus maisto. Česnakai suteikia kiek aštroką ir labai savitą skonį, o pipirai pasižymi šiek tiek aitroku kvapu ir garantuoja gaminiams išskirtinį aromatą.

Gaminant vytintas ar rūkytas dešras mėsa gardinama puikiai visiems pažįstamais, tradiciniais prieskonių deriniais: juodaisiais pipirais ir česnakais, juodaisiais pipirais, kvapniaisiais pipirais ir česnakais, juodaisiais pipirais ir kalendromis. Tačiau norint išgauti išskirtinį skonį derinami ir netikėti prieskoniai, kurie pasižymi natūralumu: juodieji pipirai ir džiovinti baravykai arba česnakai, juodieji pipirai ir kadagio uogos. Džiovintų baravykų prieskoniais pagardinti mėsos gaminiai išsiskiria ypatingu skoniu. Kartokai salsvo skonio, kvapnios kadagio uogos suteikia dešroms subtilaus, pikantiško skonio, primena pievų ir miškų aromatą.

Kartais dešroms gaminti naudojami itin netradiciniai priedai – pavyzdžiui, romas. Tokį savitą pikantišką skonį įvertina tikri gurmanai.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito