Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.
Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis.
Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutulį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Iš atvėsusios tešlos iškočiokite maždaug 2 cm storio lakštą. Tada nedidele stiklinaite išspauskite apskritimus (iš tokio kiekio tešlos turėtų būti 12–14 vienetų). Išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, aptepkite plaktais kiaušiniais ir 15–20 minučių pašaukite į 220 laipsnių orkaitę.
Lašišą supjaustykite juostelėmis, fetą ištrinkite su grietine.
Ant atvėsusių paplotėlių dėkite po pusiau perlenktą lašišos griežinėlį, ant viršaus užkrėskite šlakelį su grietine išsuktos fetos, užberkite po žiupsnelį ikrų.
Tiekdami puoškite šviežiais žalumynais.
Kulinaro patarimas
Užkandėlė bus sotesnė, jei prieš perlenkdami pusiau minkšta feta papildomai aptepsite kiekvieną lašišos griežinėlį. Dėl pikantiškumo ir gaivos į fetos masę galite įmaišyti įvairių šviežių smulkintų prieskoninių žolelių.
4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 20 minučių.