Paprikos su feta

4 didelės raudonos saldžiosios paprikos, 250 g fetos tipo sūrio, 150 ml riebios grietinėlės, pagal skonį džiovintų bazilikų, druskos. Marinatui: pusė stiklinės alyvuogių aliejaus, šaukštai balzaminio acto, 2 šaukštai medaus, 4 skiltelės česnakų, po nubrauktą šaukštelį „Persilado“ ir Viduržemio jūros virtuvės prieskonių.
Paprikos su feta
Paprikos su feta / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Paprikos Sūris

Paprikas perpjaukite per pusę, sėklas išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės.

Iškeptas paprikas išimkite, atvėsinkite  ir sudėkite į sandariai uždaromą plokščią indą.

Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su šiltu skysčiu, kuris liko kepant paprikas, tada įmaišykite aliejų, balzaminį actą, prieskonius, išspauskite česnakų skilteles. Padažą gerai išsukite, užpilkite ant paprikų ir per naktį pamarinuokite.

Fetą sumaišykite su grietinėle, bazilikais ir ja įdarykite iš skysčio išgriebtas paprikų puseles.  Tiekite susmulkintas su baltos duonos skrebučiu ir balzaminio acto padažu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis