Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pupelių sriuba

2 stiklinės baltųjų pupelių, bulvė, morka, svogūnas, raudona ir geltona saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, 100 g kiaulienos šoninės, druskos, pipirų, petražolių.
Pupelių sriuba
Pupelių sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Sriuba

Pupeles užpilkite 1,5 l šilto virinto vandens ir brinkinkite mažiausiai 12 valandų. Kai išbrinks, apie valandą virkite tame pačiame vandenyje. Nepamirškite pasūdyti.

Kol pupelės virs, paruoškite daržoves. Svogūną, morką ir bulvę nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir susmulkinkite.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su smulkintais svogūnais.

Kai pupelės išvirs, sudėkite į puodą daržoves, šoninę, įberkite prieskonių, jei reikia, dar pasūdykite, ir virkite 10–15 minučių.

Sriubą tiekite su grietine, ant viršaus užberkite kapotų petražolių.

4 asmenims. Paruošite per valandą 30 minučių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų