Pupelių sriuba

2 stiklinės baltųjų pupelių, bulvė, morka, svogūnas, raudona ir geltona saldžiosios paprikos, 2 pomidorai, 100 g kiaulienos šoninės, druskos, pipirų, petražolių.
Pupelių sriuba
Pupelių sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Sriuba

Pupeles užpilkite 1,5 l šilto virinto vandens ir brinkinkite mažiausiai 12 valandų. Kai išbrinks, apie valandą virkite tame pačiame vandenyje. Nepamirškite pasūdyti.

Kol pupelės virs, paruoškite daržoves. Svogūną, morką ir bulvę nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir susmulkinkite.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su smulkintais svogūnais.

Kai pupelės išvirs, sudėkite į puodą daržoves, šoninę, įberkite prieskonių, jei reikia, dar pasūdykite, ir virkite 10–15 minučių.

Sriubą tiekite su grietine, ant viršaus užberkite kapotų petražolių.

4 asmenims. Paruošite per valandą 30 minučių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis