*4 kiaulienos nugarinės kepsniai
*100g fermentinio sūrio
*1 svogūnas
*2 pomidorai
*50g baziliko
*4 v.š. aliejaus
*3 skiltelės česnako
*1 kiaušinis
*70g džiūvėsių
*druska ir pipirai
Gaminimas:
Kiaulienos kepsnius pabarstome druska ir pipirais bei įtriname smulkintu česnaku. Paliekame mažiausiai vieną valandą šaldytuve.
Dubenyje išplakame kiaušinį.
Svogūną supjaustome plonais žiedais.
Pomidorus supjaustome riekėmis.
Fermentinį sūrį sutarkuojame.
Kepsnius pamirkome kiaušinyje ir apvoliojame džiūvėsiuose (galima pakartoti porą kartų, tada plutelė bus storesnė).
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame kepsnius,kuriuos kepame po 4 minutes iš abiejų pusių.
Ant iškeptų kepsnių dedame po žiedą svogūno, ant svogūno dedame riekę pomidoro, tada po kelis baziliko lapelius, o ant viršaus dedame tarkuoto sūrio.
Kepsnius dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame dar 10 minučių.
Kiaulienos kepsnius su sūriu ir pomidorais patiekiame šiltus su bulvių koše ar kitu mėgiamu garnyru.
Skanaus!