„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rudens spalvos lėkštėje (II dalis)

Vakar siūlėme pasigaminti sveikų ir spalvingų salotų bei gardžios moliūgų sriubos, o šiandien kviečiame išmėginti vištienos su daržovėmis arba vaisiais receptus. Smaližiai taip pat neliks nuskriausti, šį kartą jų laukia net keletas desertų receptų. Ir dar šis tas tiems, kam patinka spalvingi patiekalai.
Skanaus!
Skanaus! / Mairūno/15min.lt nuotr.

Paprikos su vištienos įdaru

Reikės: 3 paprikų.

Įdarui: 2 vištų krūtinėlės, 0,5 stiklinės virtų ryžių, 1 kiaušinis, 1 batono riekelė, 3 šaukštai konservuotų kukurūzų, druskos, pipirų, kario.

Kepti: 1 stiklinė vandens, 3 šaukštai aliejaus.

Vištų krūtinėles sumalkite, suberkite ryžius, įmuškite kiaušinį, įdėkite piene išmirkytą batono riekelę, įberkite druskos, prieskonių ir išmaišykite. Išvalytas paprikas perpjaukite per pusę, paprikų vidų pasūdykite, pridėkite įdaro. Į gilią skardą įpilkite vandens, aliejaus ir sudėkite įdarytas paprikas. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Patiekite su majonezu ir virtais ryžiais.
 
Sorų ir moliūgų košė

Reikės: 1 stiklinės sorų kruopų, 0,5 kg moliūgų, 3 stiklinių pieno, 1/2 arb. šaukštelio druskos, sviesto.

Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė nebūtų karstelėjusio skonio. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirkite. Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė išbrinktų. Galima ir šiltai įvynioti puodą su koše. Patiekite su sviestu.
 
Lietiniai su apelsininiu kremu (9–10 lietinių)

Padažui: 100 g sviesto, 2–3 šaukštai miltų, 1 apelsino nutarkuota žievelė, 2 apelsinų sultys, 0,5 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 200 g grietinėlės.

Papuošti: 100 g grietinėlės, 1 šaukštas cukraus, kelios apelsino skiltelės.

Paruoškite padažą: keptuvėje pakepinkite sviestą su miltais. Maišydami po truputį supilkite apelsinų sultis, suberkite apelsino žievelę, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišykite grietinėlę. Kai padažas užvirs, nukaiskite. Į pailgą lėkštę sudėkite sulankstytus lietinius, supilkite padažą ir papuoškite pasaldinta plakta grietinėle bei apelsino skiltelėmis.
 
Vištienos troškinys su vaisiais

Reikės: 500 g virtos vištienos (0,5 vištos), 1 apelsino, po 0,5 raudonosios, geltonosios ir žaliosios paprikų, 1 morkos, 1 svogūno, 6–7 skiltelių česnako, 1 kivio, 50 g razinų, 2–3 šaukštų citrinų sulčių, aliejaus, 50 g sviesto. 

Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, palaistykite citrinų sultimis. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėkite susmulkintą morką, svogūną, vėliau – paprikas, razinas, apelsiną, česnakus, kivį, vištieną, įdėkite sviesto, prieskonių ir baikite troškinti.
 
Ryžių pudingas su persimonais

Reikės: 4 stiklinių virtų ryžių, 2 stiklinių trintų persimonų, 1 stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės miltų, 1 arb. šaukštelio vanilių ekstrakto, ¼ stiklinės razinų, 1 ¼ stiklinės pieno, 1 kiaušinio, ¾ stiklinės smulkintų riešutų.

Ryžius sumaišykite su persimonais. Kitame inde sumaišykite cukrų, pieną, miltus, kiaušinį ir vanilių ekstraktą, gerai išsukite ir sudėkite į ryžių ir persimonų masę. Suberkite riešutus, razinas ir išmaišykite. Į riebalais pateptą 3 l talpos kepimo formą sudėkite paruoštą masę. Kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Patiekti galima ir karštą, ir šaltą.
 
Persimonų ir ledų tortas

Reikės: 1 paruošto plono torto lakšto, 500 g vanilinių ledų, 2 stiklinių trintų persimonų, 1 stiklinės cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio imbiero, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 1,5 stiklinės plaktos grietinėlės, 0,5 stiklinės smulkintų migdolų.

Torto lakštą įdėkite į tortinę formą aukštais kraštais. Vos aptirpusius ledus išsukite ir užtepę ant torto lakšto padėkite į šaldymo kamerą. Tuo metu persimonų masę išsukite su cukrumi, druska ir kitais prieskoniais. Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę. Šią masę užtepkite ant sustingusio ledų sluoksnio ir vėl padėkite į šaldymo kamerą. Laikykite 4 val. Paruoštą tortą papuoškite migdolais ir plakta grietinėle.
 
Šaltalankių ir kavos drebučiai

Reikės: 6 šaukštų šaltalankių sulčių, 450 g natūralaus jogurto, 3 šaukštų stiprios juodos kavos, 3 šaukštelių želatinos, 9 šaukštų cukraus.

Į 150 g jogurto įdėkite 3 šaukštus cukraus, įpilkite 3 šaukštus šaltalankių sulčių ir 1/3 dalį ištirpintos želatinos. Supilkite į formą. Kai pirmasis sluoksnis sustings, iš 150 g jogurto, kavos, 3 šaukštų cukraus ir 1/3 želatinos paruoškite antrąjį – kavos – sluoksnį. Trečiasis sluoksnis – vėl šaltalankių. Desertą papuoškite šaltalankių uogomis ir plakta grietinėle.

Skanaus!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“