Salotos su figomis ir vytintu kumpiu

Saujelė gražgarsčių, keli griežinėliai vytinto kumpio, saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų, kelios gerai sunokusios figos, 2 nedideli pomidorai, saujelė šviežiai tarkuoto kietojo sūrio (pavyzdžiui, „Džiugo“). Padažui: po 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, pagal skonį druskos, šviežių raudonėlių ir bazilikų, žiupsnelis cukraus.
Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
Salotos su figomis ir vytintu kumpiu / Fotolia nuotr.

Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.

Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių ir įvairių prieskonių.

Kulinaro patarimas

Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis