Salotos su kepenėlėmis
2 bulvės, 500 g kepenėlių, 2 svogūno galvutės, 2 morkos, 2 kiaušiniai, 100 g sūrio, majonezo.
Bulves, kepenėles, morkas ir kiaušinius išvirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol pagels. Trintuve susmulkinkite bulves, atskirai sumaišykite kepintą svogūną ir trintuve smulkintas kepenėles ir uždėkite sluoksnį ant bulvių. Viršų aptepkite majonezu.
Toliau sluoksniuokite pramaišiui: morkos, majonezas, kiaušiniai, majonezas ir paskutinis sluoksnis — sūris. Salotos turi pastovėti ne mažiau kaip 2 valandas.
Burokėliai su česnaku
300 g vištos kepenėlių, 2 vidutinio dydžio burokėliai, česnako, graikiškų riešutų, druskos, majonezo.
Iš anksto išsivirkite burokėlius. Kepenėles smulkiai sukapokite ir apkepinkite. Burokėlius sutrinkite stambia trintuve ir šiek tiek pakepinkite. Viską sumaišykite, truputį pasūdykite, įdėkite pagal skonį česnako, smulkintų graikiškų riešutų ir pagardinkite majonezu.
Kepenimis įdaryti kiaušiniai
10 kiaušinių, 100 g sviesto, 100 g keptų kepenų, 30 g svogūnų.
Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite trynius, juos galėsite panaudoti įdarui. Dabar pagaminkite įdarą: išvirkite arba pakepinkite kepenėles ir sumalkite mėsmale; sviestą ištrinkite su maltomis kepenėlėmis, pridėkite trintuvę smulkinto svogūno, pagardinkite pipirais. Gauto įdaro prikrėskite į kiaušinių puseles, iš viršaus apliekite majonezu.
Jautienos kepenų paštetas
400 g jautienos kepenų, 1 šaukštas sviesto, 50 g lašinių, 1 svogūno galvutė, 1 kiaušinis, 1 morka, 2 šaukštai pieno.
Morką, svogūną ir lašinius smulkiai supjaustykite ir apkepkite, kol suminkštės. Ten pat sudėkite supjaustytas kepenis, druską, maltus pipirus. Viską kepkite, kol kepenėlės gražiai apskrus.
Paruoštus apkeptus produktus greitai atšaldykite ir du kartus permalkite mėsmale. Du trečdalius pakelio minkšto sviesto įmaišykite į masę, įpilkite virinto atšaldyto pieno. Viską gerai išmaišykite, suformuokite norimą formą, papuoškite žalumynais.
Kepenys grietinės padaže
500 g kepenų, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštelis miltų, 1 svogūno galvutė.
Kepenis nuplaukite, nuimkite plėves, pašalinkite tulžies kanalus, supjaustykite 80-100 g dydžio gabalėliais, pasūdykite, apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje.
Tada viską sudėkite į puodą, įdėkite smulkiai supjaustytą ir apkeptą svogūną, grietinę, padažą iš keptuvės bei įpilkite maždaug stiklinę vandens, uždenkite ir ištroškinkite.
Kepenys su raugintais agurkais
500 g kepenų, 3 vidutinio dydžio svogūno galvutės, 4 vidutinio dydžio rauginti agurkai, pusė indelio žaliųjų žirnelių, 2 šaukštai grietinės, druskos, pipirų, prieskonių, vandens.
Mažais gabalėliais supjaustykite kepenis (nuimkite plėves), agurkus taip pat supjaustykite (geriausiai sutrinkite trintuve). Vandenį užvirinkite ir sudėkite kepenis (vanduo turi tik apsemti jas) ir virkite 15 min., tada sudėkite agurkus. Kol ant mažos ugnies troškinasi kepenys su agurkais (apie 10 min.), smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite, sudėkite prie kepenų, likus 5 min. iki gaminimo pabaigos sudėkite žirnelius. Kai tik nuimsite nuo ugnies, įdėkite grietinės, druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.