Pirmiausiai reikia ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Viską gerai maišyti tol, kol bus vientisa masė.
Tuomet dubenėlį palikite, kad atvėstų, o tuo metu išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišykite.
Galiausiai supilkite jau pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį. Tada imkite kepimo skardą, ją ištepkite sviestu ir užpilkite pusę turimos tešlos, suberkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę.
Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių. Priešingu atveju, pyragas bus kietas. Ištraukę pyragą iš orkaitės, galite apibarstyti spalvotais pabarstukais ar riešutais.