Špinatų apkepėlė

500 g šviežių arba šaldytų špinatų, 4 vyšniniai pomidorai, stiklinė 35 proc. riebumo grietinėlės, pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, sviesto, džiūvėsėlių, žiupsnelis tarkuotų muskatų, pagal skonį druskos ir pipirų.
Špinatų apkepėlė
Špinatų apkepėlė / Fotolia nuotr.

Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu.

Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, maišydama suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.

Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sukrėskite špinatų ir sūrio masę, papuoškite pomidorų puselėmis, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – maždaug 5 min.

4 asmenims. Pagaminsite per 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis