Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais

Reikės: Pagrindui: 80 g sviesto, 50 g cukraus, 2 trynių, 150 g miltų, šlakelio vandens. Įdarui:250 g maskarponės sūrio, 250 g varškės, 100 g cukraus, 50 g maltų migdolų (galima dėti paprastus miltus ar krakmolą), 2 didelių kiaušinių, 2 didelių arba 4 mažų obuolių, 2 š. rudojo cukraus,1 a. š. cinamono, 1 puodelio mėlynių ar kitų uogų.
Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais
Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais / „15min“ nuotr.

Pagrindui sviestą ištrinti su miltais ir cukrumi iki trupinių, sudėti trynius ir išminkyti, jeigu tešla per biri, įpilti truputį šalto vandens. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Ištraukus iškloti kepimo formą, dėti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 6-7 minutes. Ištraukus sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu, paskleisti uogas, užpilti įdarą ir kepti 160-170 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Išjungus ugnį, palikti orkaitėje atvėsti, tada dėti dar porai valandų į šaldytuvą.

Įdarui varškę, kiaušinius, cukrų ir migdolus išsukti iki vienalytės masės, sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išmaišyti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos