Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūriu apkeptos bulvės

10 vidutinio dydžio bulvių, skiltelė česnako, pusė stiklinės tarkuoto sūrio, 500 ml neriebios grietinėlės, sviesto, žiupsnelis tarkuotų muskatų, druskos ir pipirų.
Sūriu apkeptos bulvės
Sūriu apkeptos bulvės / Fotolia nuotr.

Nuskuskite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais. Beje, šiam apkepui patartina rinktis nesukrentančias bulves.

Stiklinį arba keraminį kepimo indą įtrinkite perpjauta česnako skiltele ir patepkite sviestu. Dėkite sluoksnį bulvių, griežinėliai turėtų persidengti, pabarstykite druska, pipirais, muskatais ir tarkuotu sūriu, vėl dėkite sluoksnį bulvių. Padarykite 3–4 sluoksnius.

Puode pakaitinkite grietinėlę ir užpilkite ant bulvių, viršutinis sluoksnis turėtų likti neapsemtas. Jei liko grietinėlės, supilkite ją apkepui baigiant kepti.

Kepkite apkepą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 min. Jei pastebėsite, kad viršutinis sluoksnis per greitai skrunda, uždenkite folija.

Patiekite bulvių apkepą su šviežių daržovių salotomis arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų