„Šios vištytės skonis – saldžiarūgštis, pikantiškas. Tikrai nepasigailėsite tokią išsikepę šventėms. Pasigaminti tikrai nesudėtinga, todėl tokį kepsnį išsikeps ir neturintys patirties virtuvėje žmonės. Papasakosiu, kaip pasigaminti šventiškiausią patiekalą žemėje“, – intrigavo D.Bilevičiūtė.
Jums reikės:
Normalaus dydžio gražaus viščiuko, vištienos prieskonių, druskos, pipirų, ryžių, cinamono, obuolių džiovintų persikų ir slyvų, kriaušių bei bruknių.
Kaip gaminti:
Vištą reikia įtrinti druska ir cukrumi bei cinamonu, marinuoti reiktų keletą valandų. Kuo ilgiau marinuosite, tuo skanesnė višta bus. Vištą prikimškite ryžių, džiovintų vaisių, žalių obuolių, ir kepkite. Paskrudusi tokia višta būna tamsiai ruda, traškia odele, be galo skani. Įdarui galite naudoti džiovintų persikų ir slyvų, žalių obuolių ar ryžių. Nebūtina į įdarą sudėti visus ingredientus, galima improvizuoti. Geriausias padažas tokiai vištai yra trintos bruknės su kriaušėmis. Kepant vištą galima greta į skardą įdėti obuolių. Skanaus!