„Vieno mėgstamiausio šventinio patiekalo neturiu, tačiau Kūčioms kiekvienais metais mėgstu paruošti sluoksniuotų salotų su graikiniais riešutais. Siūlau išbandyti. Labai paprasta pasigaminti ir dieviškai skanu“, – viliojo I.Budrienė.
Jums reikės:
Fermentinio sūrio, porų, kiaušinių, majonezo, graikinių riešutų.
Kaip gaminti:
Sutarkuojame fermentinį sūrį, susmulkiname porus, virtus kiaušinius smulkiname kubeliais, pasmulkiname graikinių riešutų. Jokiu būdu nereikia ingredientų maišyti. Pasiimkite skaidrią stiklinę salotinę ir klokite į jos vidų sluoksnius. Iš pradžių tarkuotą sūrį, porus, kiaušinius, vėliau – majonezą ir ant viršaus graikinius riešutus. Kartokite vėl iš pradžių. Geriausiai padaryti tris tokius sluoksnius salotinėje. Salotos gaminamos šventės išvakarėse, patiekiamos kitą dieną.