Atlikėja pasakojo, kad jos mama Kūčioms prikepa šimtus tokių. Kadangi Eva tiksliai nežinojo recepto, teko jo klausti pačios autorės. „Man niekada neišeina tokių žuvies kotletukų išsikepti skaniai. Mama viską daro iš akies, tačiau aš, matyt, tos akies neturiu, todėl vis nepavyksta pasigaminti skaniai. Mano mama yra tikras stebuklas, nes visus Kūčių valgius fantastiškai pagamina. Metai iš metų Kūčių stalas būna nukrautas skaniausiais valgiais, viską suruošia mama“, – pasakojo Eva.
Jums reikės:
Dviejų kilogramų žuvies, geriausia – menkių filė. Gali būti šaldyta. Poros didelių galvų svogūnų, batono, pieno, trijų šaukštų miltų, dviejų kiaušinių, žuvies prieskonių.
Kaip gaminti:
Žuvį sumalti mėsmale, pridėti žuvies prieskonių, du kiaušinius, pipirų. Batoną išmirkyti šiltame piene, jį taip pat sumalti mėsmale, į masę įberti tris šaukštus miltų, susmulkinti svogūnus ir juos suberti į masę. Iš jos galima formuoti kotletus. Jie turi būti maži, poros kąsnių. Kotletai kepami keptuvėje ant aliejaus, galima valgyti karštus arba šaltus. Skanūs ir vieni, galima skanauti su majonezu ar krienų padažu.