„Nemėgstu žuvies ir jei galiu, stengiuosi jos nevalgyti. Tačiau mamos paruoštiems žuvies kotletams su grybų įdaru negaliu atsispirti. Mama Kūčioms visada jų iškepa, o man toks patiekalas atrodo tikras kulinarijos šedevras, be galo skanu. Bet kas, ką pagamina mano mama – dieviško skonio“, – užtikrino R.Lukoševičiūtė.
Jums reikės:
Džiovintų grybų, kiaušinių, svogūnų, žuvies filė, gali būti jūros lydeka, miltų, prieskonių.
Kaip gaminti:
Išmirkyti džiovintus grybus šiltame vandenyje, juos susmulkinti. Smulkiai supjaustyti kietai virtus kiaušinius, svogūnus.
Ant aliejaus keptuvėje pakepinami svogūnai, vėliau suberiami susmulkinti kiaušiniai ir džiovinti grybai. Sumalama žuvis, į maltą žuvies masę dedama miltų, kiaušinių ir prieskonių. Tuomet į tokią žuvies tešlą dedamas jau paruoštas įdaras ir formuojami kotletai. Jie kepami keptuvėje ant aliejaus. Be galo skanu, kai tokie kotletai patiekiami su šaukšteliu majonezo.