Šventiniai receptai. Lukoševičiūtės mamos kotletukai

Dainininkė, TV laidų vedėja ir žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė tikino, kad paprastai žuvies ji nevalgo, tačiau Kūčių stalui jos mamos pagaminti žuvies kotletukai – dieviško skonio ir jų atsisakyti neįmanoma.
R.Lukoševičiūtė rekomenduoja žuvies kotletus įdarytus grybais.
R.Lukoševičiūtė rekomenduoja žuvies kotletus įdarytus grybais. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Receptai Kūčios

 „Nemėgstu žuvies ir jei galiu, stengiuosi jos nevalgyti. Tačiau mamos paruoštiems žuvies kotletams su grybų įdaru negaliu atsispirti. Mama Kūčioms visada jų iškepa, o man toks patiekalas atrodo tikras kulinarijos šedevras, be galo skanu. Bet kas, ką pagamina mano mama – dieviško skonio“, – užtikrino R.Lukoševičiūtė.

Jums reikės:

Džiovintų grybų, kiaušinių, svogūnų, žuvies filė, gali būti jūros lydeka, miltų, prieskonių.

Kaip gaminti:

Išmirkyti džiovintus grybus šiltame vandenyje, juos susmulkinti. Smulkiai supjaustyti kietai virtus kiaušinius, svogūnus.

Ant aliejaus keptuvėje pakepinami svogūnai, vėliau suberiami susmulkinti kiaušiniai ir džiovinti grybai. Sumalama žuvis, į maltą žuvies masę dedama miltų, kiaušinių ir prieskonių. Tuomet į tokią žuvies tešlą dedamas jau paruoštas įdaras ir formuojami kotletai. Jie kepami keptuvėje ant aliejaus. Be galo skanu, kai tokie kotletai patiekiami su šaukšteliu majonezo.

Visi Kūčių ir Kalėdų receptai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis