Toks patiekalas atlikėjui nekasdienis, nes verdamas be mėsos, su džiovintais grybais.
„Mūsų šeimoje jau tradicija tapo Kūčių vakarienės metu valgyti barščius su grybais. Tai paprasti kasdieniai barščiai, tik išvirti be mėsos, tamsios sodrios spalvos, turi lengvą kartumą. Kasdien toks patiekalas negaminamas, man jis siejasi tik su Kūčių vakariene šeimos rate“, – kalbėjo Milanno.
Jums reikės:
Pusės litro džiovintų grybų, geriau baravykų, pusės litro marinuotų burokėlių, svogūno, 150 g bulvių, šaukštelio sviesto, druskos, pipirų, du litrai sultinio, pagaminto iš sultinio kubelių, šaukštas miltų, džiovintų krapų ir petražolių, grietinės.
Kaip gaminti:
Pamirkyti šiltame vandenyje džiovinti grybai ir prieskoniai pakepami keptuvėje ant sviesto, paruošiamas sultinys iš sultinio kubelių, supjaustytos bulvės išverdamos sultinyje, bulvėms išvirus suberiami visi likusieji produktai, pridedami miltai, sriuba verdama apie 15 minučių. Pagal skonį į sriubą galima pridėti grietinės.